Image
Image

“ Als kleine ukkepuk vond ik de mini-playbackshow al helemaal het einde! Als je wilt ontdekken wat je natuurlijke talent is, denk dan terug aan wat je als kind echt leuk vond en waar je energie van kreeg. Voor mij was dat toneel, muziek, zang en dans. Expressie! Later in mijn puberteit gaf ik lezingen over Nederland voor groepen Amerikaanse ondernemers van de Rotaryclub. Op het podium voel ik mij als een vis in het water en dat straal ik dan ook uit”.

Ervaringsverhaal: Van “flesmanagement" naar "zelfmanagement”

Tot 9 jaar geleden was mijn leven op zijn zachtst gezegd “anders”. Alcohol had als een sluipmoordenaar mijn leven volledig in haar greep. Totdat ik besloot om van “flesmanagement naar zelfmanagement” te gaan. Ik was er helemaal klaar mee! Dat ik een flinke (ook spirituele) burnout had, was nog wel mijn minste probleem.

Op een dinsdagochtend in mei 2015 heb ik definitief de keuze gemaakt om uit mijn verslaafde, destructieve comfortzone te stappen. Ik raapte al mijn moed bij elkaar, belde een kliniek en vroeg om hulp! Hulp vragen is een moedige eerste stap wanneer je positieve verandering in je leven wilt.

Door hulp te accepteren werd ik me bewust van mijn eigen gedrag, wat een enorme impact op mij had! Het gaat om bewustwording. Wanneer we ons bewust worden van ons gedrag, kunnen we besluiten om stappen te zetten naar positieve verandering!

In mijn TEDx talk van 2021 in de DOMUSDELA in Eindhoven deel ik het verhaal.

Mijn ervaringsverhaal is een metafoor, waarbij ik mijn persoonlijke reis van diepe angst voor verandering naar een leven in vrijheid en authenticiteit deel. Het nemen van eigenaarschap en het veerkrachtig blijven is daarbij de kern. Er is altijd een keuze in het leven en iedereen is het waard om een zinvol leven te leiden!

Gecombineerd met inspirerende verhalen en metaforen uit de oudheid, nodig ik je uit tot reflectie en actie. Kwetsbaarheid tonen is niet gemakkelijk, maar het is de eerste stap naar groei en verbinding met jezelf en anderen.

De schaamte ben ik voorbij en ik hoop een lichtpuntje te zijn voor anderen. Bedenk: Je hoeft niet verslaafd te zijn om je gevangen te voelen!

Graag inspireer ik jou en/of jouw organisatie.

Hartelijke groet,
Nieky

Nieky van Vlerken
06-51554279

facebook   linkedin

logo nobco


KvK nummer: 62838989

logo emcc

logostartupschool

Nieky is partner van StartUp School